Romige spaghetti met spinazie en spekjes (low FODMAP)

Dit smeuïge, troostrijke pastagerecht is niet enkel een sensatie voor je smaakpapillen, het is ook nog eens klaar in een handomdraai! Lekker, makkelijk en snel.

In 15 à 20 minuten tover je dit “comfort food” op tafel! Ideaal om te maken aan het einde van een werkdag dus. En waarschijnlijk ook een hit bij eventuele tafelgenoten 😉 Je kunt dit gerecht ook makkelijk in één pot klaarmaken, want zeg nu zelf, wie houdt er niet van weinig afwas!

Heb je geen vergiet, dan kun je ook gewoon de gekookte pasta in een kom opzij zetten tot je hem toevoegt. Laat de spinazie dan even kort slinken in de pan bij de spekjes, wanneer deze gebakken zijn.

Zelf gebruik ik graag een low FODMAP kalkoenspek, maar dit recept werkt met elke soort spek. Let er bij de keuze van je spek wel op, dat er geen onveilige kruiden zoals knoflook of uipoeder aan zijn toegevoegd.

Dit recept is volledig low FODMAP, maar als je moeite hebt met het verteren van vet, kan dit gerecht misschien voor problemen zorgen, aangezien zowel spek als room wel wat vet bevatten. Hou hier dus rekening mee bij je portiegrootte.

Ingrediënten voor spaghetti met spinazie en spek (low FODMAP)(2 grote porties)

 • 300 g glutenvrije low FODMAP spaghetti (bv. maïs- of rijstpasta)
 • 200 g spinazie
 • 120 g spek, in kleine stukjes gesneden
 • 250 ml lactosevrije room
 • zwarte peper, eventueel wat zout
 • scheutje olijfolie
 • (optioneel) 1 el knoflookolie

Werkwijze

 1. Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
 2. Was intussen de spinazie in een vergiet en laat het in de gootsteen staan.
 3. Bewaar enkele eetlepels tot een half kopje van het kookwater van de pasta en zet opzij. Giet de rest van het water, samen met de pasta, uit over de spinazie in het vergiet. Door de hitte wordt de spinazie beetgaar.
 4. Bak in de zonet geleegde kookpot de spekjes gaar met wat olijfolie.
 5. Draai het vuur lager en giet er de room bij. Voeg de spaghetti en de spinazie toe, kruid af met peper en eventueel een beetje knoflookolie. Je kunt zout toevoegen, maar proef eerst, want het spek is al erg zout.
 6. Voeg ten slotte een klein scheutje van het kookwater van de pasta toe om de saus extra smeuïg te maken. Vergeet deze stap niet, want dit maakt het extra lekker! Smakelijk!

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on pinterest
Deel op Pinterest
Eva

Eva

Toen ik 19 was kreeg ik, na vele jaren van vruchteloze doktersbezoeken, de diagnose van PDS. Nu wil ik graag andere mensen met hetzelfde probleem helpen om weer zo pijnloos en klachtenvrij mogelijk door het leven te gaan dankzij het FODMAP-dieet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Privacy Policy

Pin It on Pinterest

Scroll naar top