Druiven-ijslollies (low FODMAP)

Een verfrissende zoete traktatie voor een zomerse dag. Makkelijk, snel en lekker! Het is niet omdat je het FODMAP-dieet volgt, dat je niet kunt genieten van een lekker waterijsje. 

Ingrediënten (voor 6 stuks)

  • 400 à 500 g rode pitloze druiven van goede kwaliteit

Andere benodigdheden

  • blender of goeie mixer
  • ijslollievormpjes (voor 6 ijslollies)

Heb je geen vormpje om de waterijsjes te maken, dan kan het (met wat improvisatie) ook! Gebruik bv. kleine cakevormpjes, mini-Tupperware-potjes, ijsblokvormpjes of lege uitgespoelde yoghurtpotjes en steek hier een stokje in. Heb je ook dit niet, gebruik dan gewoon een groter bakje, steek stokjes op gelijke afstanden van elkaar en snijd na het invriezen de grote blok in stukjes.

Als je geen stokjes hebt, kun je hier ook alle kanten mee uit. Denk maar aan Chinese eetstokjes, kleine lepeltjes, of kortweg elk voorwerp dat in enige mate op een stokje lijkt.

Werkwijze

  1. Blend of mix de druiven tot een vloeibare massa.
  2. Heb je graag een supergladde textuur, zeef er dan de kleine stukjes van druivenvelletjes uit. Deze stap is niet noodzakelijk.
  3. Giet alles in ijslollievormpjes en steek de stokjes er in. Steek in de vriezer voor 4 à 5 uur. Klaar!
Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on pinterest
Deel op Pinterest
Eva

Eva

Toen ik 19 was kreeg ik, na vele jaren van vruchteloze doktersbezoeken, de diagnose van PDS. Nu wil ik graag andere mensen met hetzelfde probleem helpen om weer zo pijnloos en klachtenvrij mogelijk door het leven te gaan dankzij het FODMAP-dieet.

2 gedachtes op “Druiven-ijslollies (low FODMAP)”

  1. Super lekkere ijsjes! En een super eenvoudig recept. Inderdaad liefst gezeefd want die velletjes zijn niet zo mijn ding 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Privacy Policy

Pin It on Pinterest

Scroll naar top