Bosbessensmoothie (low FODMAP)

Deze low FODMAP smoothie is ideaal als je 's ochtends niet veel tijd hebt om te ontbijten. Gewoon alles in de blender en klaar!

Deze smoothie is "ontworpen" om snel én voldoende hongerstillend te zijn. Daarom is er havermout aan toegevoegd, om je lang genoeg een vol gevoel te geven, ondanks dat het een snel ontbijtje is.

Fruit eten binnen het FODMAP-dieet is vaak een moeilijke zaak die veel berekening vraagt. Zelfs als je allemaal low FODMAP stukken fruit selecteert, kun je nog last krijgen door gewoon een te grote portie fruit.

Drink deze smoothie dus best niet in combinatie met een maaltijd, maar puur als ontbijt of tussendoortje. De combinatie met bv. granola met gedroogd fruit, speldesem-boterhammen of extra fruit kan buikklachten uitlokken. Zou je het nu toch willen riskeren, drink dan eerst de smoothie en eet dan je maaltijd. Je loopt namelijk meer risico op buikklachten als je fruit op het einde van een maaltijd verorbert.

Ingrediënten voor low FODMAP bosbessensmoothie

  • 1/2 medium banaan, niet rijp (zonder bruine spikkels, nog wat groen)
  • 20 g bosbessen (diepvries of vers)
  • 200 à 250 ml amandelmelk (afhankelijk van hoe dik of vloeibaar je je smoothie wil)
  • 2 el havermout

Werkwijze

  1. Doe alle ingrediënten in een blender en mix goed fijn, zodat er geen stukjes havermout meer in zitten.
  2. Laat het smaken!

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on pinterest
Deel op Pinterest
Eva

Eva

Toen ik 19 was kreeg ik, na vele jaren van vruchteloze doktersbezoeken, de diagnose van PDS. Nu wil ik graag andere mensen met hetzelfde probleem helpen om weer zo pijnloos en klachtenvrij mogelijk door het leven te gaan dankzij het FODMAP-dieet.

1 gedachte op “Bosbessensmoothie (low FODMAP)”

  1. Hallo Eva,
    Al een hele tijd onder behandeling van de huisarts maar nog steeds geen resultaat wat ik heb met mijn darmen. Prikkeldarm niks hebben ze nog kunnen constateren. dus opzoek naar een dietiste. Hoe ga ik verder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Privacy Policy

Pin It on Pinterest

Scroll naar top